Idi na destinacije Vrh

VAŠ NAJSUNČANIJI ODMOR DOSAD!

Otkrijte zašto je Hrvatska domovina ljeta

Istraži više

Budući da se može pohvaliti s gotovo 320 sunčanih dana u godini, Hrvatska predstavlja savršeno mjesto za odmor.

Stotine šarmantnih otoka i otočića s malo prometa, ali mnogo zadivljujućih prirodnih ljepota i fenomena jamče vam potpuno drugačije iskustvo odmora na Sredozemlju.

I ne morate birati između planina i mora, grada ili sela – sve vam je u dosegu i udaljeno samo kratku vožnju automobilom. Kada odaberete Hrvatsku, odabrali ste raznolikost iskustva, netaknutu prirodu, izvorne atrakcije stare stotine ili čak tisuće godina, bogatu i raznoliku kulinarsku tradiciju te posvećenost jednostavnom životu koji slavi slobodu.

Otkrijte prirodu

Pronađite svoje idealno mjesto pod suncem

Od dubokog morskog plavetnila do mističnih planina, od spektakularnih parkova prirode do bujne divlje faune – prirodne divote Hrvatske raznolike su koliko i obilne.

Plaže

Rajske obiteljske plaže, udaljene lokacije za odvažne i pustolove, morske aktivnosti za one koji ne žele ostati na mjestu, privatna odredišta za opuštanje i meditaciju…

S 1244 otoka Hrvatska ima najrazvedeniju obalu Sredozemlja, s pravom plažom za potrebe svakog gosta.


Tipovi plaža

 • Udaljene plaže
  Toggle

  Udaljene plaže

  Želite li plažu samo za sebe?

  Ako vam idealno mjesto za sunčanje predstavlja ono koje se nalazi što dalje od civilizacije, onda vam neće biti teško pronaći svoj komadić raja. Zaljev Stiniva na otoku Visu najsamotnija je hrvatska plaža. Vrlo je teško doći do njega kopnom, no mnogi su ga mornari često posjećivali kako bi uživali u tišini i mirnom moru. Rt Kamenjak na jugu Istre skriva mnoge zaljeve i otočiće kamenitih ili pješčanih plaža, dok se jedna od najljepših hrvatskih plaža, Lubenice, krije u jednom od zaljeva otoka Cresa, okružena strmim klisurama.

 • Šljunčane plaže
  Toggle

  Šljunčane plaže

  Jeste li ikada zaista bili u dodiru s morem?

  Većina hrvatskih plaža je šljunčana s kristalno bistrim morem i mnoštvom aktivnosti poput ronjenja, vožnje skutera za vodu, odbojke ili igranja popularnog lokalnog sporta picigina. Svjetski poznata plaža Zlatni rat na otoku Braču najpopularnija je hrvatska plaža, ali joj za tu prestižnu titulu konkuriraju plaža Punta rata u Brelima, plaža Baška na Krku i dubrovačka plaža Banje.

 • Rajske plaže
  Toggle

  Rajske plaže

  Kako zamišljate savršeno plivanje?

  Pješčane plaže i plićaci s mnogo zabavnih aktivnosti za djecu i odrasle najpopularnija su odredišta za sunčanje, plivanje i opuštanje s obitelji i prijateljima. Rajska plaža na otoku Rabu, plaža Bačvice u Splitu, plaža Saharun na Dugom otoku, Lumbarda na Korčuli i Kukljica na otoku Ugljanu samo su neke od najpopularnijih pješčanih plaža Hrvatske. Tražite li nešto skrovitije, ali još uvijek želite osjetiti pijesak među prstima, posjetite plažu Spiaza na udaljenom otoku Susku.

Što je na ovoj slici Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju

PRIRODA

Zaštićena područja u Hrvatskoj uključuju osam nacionalnih parkova, jedanaest parkova prirode, dva stroga rezervata i sedamdeset sedam posebnih rezervata.

Nacionalni parkovi
Što je na ovoj slici Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju

NAUTIKA

Mogu li vaši snovi uploviti u stvarnost?

Blaga klima čini jadransku obalu vrlo ugodnom za jedrenje tijekom cijele godine.

Sa spektakularnom obalom koja se proteže od Istre do Dubrovnika i duga je čak 5835 kilometara, s gotovo 60 marina i iznimno čistom vodom – hrvatski Jadran predstavlja idealno mjesto za vaše nautičke pustolovine.

Što je na ovoj slici Pogledaj galeriju

Otkrijte pustolovinu

Otkrijte pustolovinu

Bicikliranje zmajarenje ronjenje trčanje surfanje penjanje rafting

Pogledaj galeriju

Jeste li spremni dosegnuti vrh?

Što je na ovoj slici Pogledaj galeriju

Otkrijte gastronomiju

Otkrijte gastronomiju

Okusite svježinu Sredozemlja

Kada se suncem natopljeni svježi sastojci sretnu u loncu predivno raznolikih gastronomskih utjecaja, ne možete stati na samo jednom zalogaju. Samo naprijed, uvijek ima mjesta za još.

Pogledaj video

Što je na ovoj slici
Pogledaj galeriju

Otkrijte kulturu

Slavimo kreativnost

Jeste li ikada ušetali u drevnu ulicu?

Od samih početaka Hrvatska je blagoslovljena zapanjujućim dokazima ljudske kreativnosti. Istražite bogatstvo povijesnih i kulturnih lokaliteta i slavite ljudskost koja nas ujedinjuje.

Što je na ovoj slici Pogledaj galeriju

Priroda, kultura i pustolovina

Priroda, kultura i pustolovina

Jeste li već posjetili setove poznatih serija i filmova snimljenih u Hrvatskoj?

Pogledaj video Snimanje Igre prijestolja u Hrvatskoj

Pogledaj video Snimanje Igre prijestolja u Hrvatskoj

Pronađite svoje savršeno mjesto za odmor

Nije lako smisliti destinaciju za odmor, no obavještavamo vas da je vaša potraga završila! Kako nudi pregršt raznolikih doživljaja i ljepota, Hrvatska je bez dvojbe jedino odredište koje će vam trebati ovoga ljeta.

IDI NA DESTINACIJE

Istražite kulturu Hrvatske tijekom sezone festivala

Ako vaš idealan odmor uključuje upoznavanje ljudi, učenje o povijesti i tradiciji te otkrivanje novih svjetova, onda ste na pravome mjestu! Brojni glazbeni, filmski, kazališni, gastronomski i umjetnički festivali tijekom cijeloga ljeta čine Hrvatsku idealnim odredištem za goste gladne kulture!

IDI NA DOGAĐAJE

Rezervirajte sada, zapamtite zauvijek

Hoteli i hosteli, odmarališta i privatni smještaj, kampovi, vile, seoska domaćinstva, prenoćišta… Požurite i osigurajte si pravi smještaj u pravom trenutku za nezaboravan i jedinstven odmor pod hrvatskim suncem!

PRONAĐI SMJEŠTAJ
Croatia 365

Doživi Hrvatsku tijekom cijele godine

Više